Start

Hur allt började

Tips och Råd

Senaste Nytt

Iskas Sorba

Kamé

N´kohinoor Kofi

Grindur

Lalibela

Miro

Peter Pan

Taximaffians Josefin

Vårhöjs Hiawatha

Valdemar Atterdag.

Arnljot

Album

Gåvor

Heidi privat.

Gästbok

 


Mail. Heidi.l@bredband.net         tel. 08-550 860 62

http://hem.bredband.net/linhei/  Titta gärna in här också

 

 

***Röda VALPAR FINNS efter MULTICHAMPION fr. Finland ***

Här är de stolta föräldrarna; FIUCH (fler titlar finns från ytterligare tre länder) Tomjantin Quest for love u) Sagorikets Embla - och de första bilderna på valparna. Än är de inte mycket till att fotografera, fortfarande inte 3 veckor gamla - men de tar sig och nya
bilder kommer så småningom.
Ingen är tingad så om intresse för att införliva en ny liten familjemedlem med förhoppning om framtida utställningsmeriter på honom så ring. Förutsättningarna så här långt är goda.

 

8/1-2011

Precis då jag skulle skriva några ord på datorn stjälpte jag ett stort ölglas fullt med chokladmjölk över datorbordet med alla papper, adresser och jag vet inte vad. Musen känns kladdig fortfarande då jag torkat upp vad som gick att städa undan. Tapeten på väggen bakom datorbordet gick inte att rädda, jädrans eländes elände. Får gå en vända till med städtrasan.
 
Nåväl, livet går vidare, de små växer och kräver tid. Livet är fullt av små och stora episoder man får på något sätt förhålla sig till. Valparna kräver sin plats i tillvaron och jag räcker liksom inte riktigt till just nu då jag legat inne på sjukhus och inte är riktigt återställd än
.
Embla, söta behagliga Embla har flyttat för gott. Det blev nödvändigt att göra så. Hon har det bra där hon är, får bo med tryggheten sen uppväxten, Iskas Vanna. Valparna klarar sig, är 10 veckor gamla nu.
Kamé har varit utlånad i flera veckor känns det som, kom hem idag. Valparna överföll henne direkt då hon kom med "glädjetjut" och överhöljde henne med blöta frikostiga pussar, och den 10 åriga damen stod där bara helt förnöjd. Efter ett tag blev det helt tyst, reagerade, var var hundarna? Vad gör dom? Jo, alla låg omkullvräkta under henne, på rygg och slafsade varsamt och njutningsfullt på tuttarna - och damen hon bara log saligt! Det var riktigt rörande att se. Stackars "barn", har de längtar efter mamma?
 
Så här ser valparna ut nu, fortfarande tillgängliga för någon med känsla och omtanke för en liten tax.

 

                    Slutet gott, allting gott. Två killar och en tjej alla röda föddes i morse på naturlig väg.
                                               Det kommer mer foton och text sedan

7/11-10
Lugn lugn, det kommer bilder så småningom. Valparna är bara 11 dagar än. Har nu under Allhelgonadagen fått dagens resultat från en utställning i Finland. En halvbror till mina valpar har vunnit över sin Championfar och blivit BIR och BIG2:a! Han är dessutom lika trevlig som sin far. En annan halvbror, boende i Tjeckien ha blivit BIS, visserligen i valpklass men ändå. Det här lovar gott för framtiden. Om de kommer till rätt person så kommer de också att synas i rullorna framöver, det tror jag absolut. Det går att tinga en valp redan nu. De är jättefina.

7/12 2010 
Valparna börjar nu mer och mer bli små personligheter. De blir 6 veckor andra veckan i december.
Den största - Sorba, en riktig nallebjörn var idag modigare än jag förväntade mig. Jag rullade in en plastflaska till dem och den som gick fram först var han. Duktig kille! Jag hade trott att Song skulle vara först fram. Ja Song blev det men kommer att kallas för Mitja här hemma (kommer från Sulamit). Denna kille är full i sjutton. Han ger sig på Sorba ibland bara så där för att han inte har något annat för sig, tar alltså ett nappatag med brorsan. Då drar han i Sorbas öra så stackaren skriker i högan sky och så släpper han först om ett tag, annars en go kille, och vacker, som de alla är. Ock så lilla Sirikit, en medveten dam redan. Hon stannar i "moderhuset". Sirikit lystrar direkt då jag ropar och snor runt mina ben hela tiden då jag är inne hos dem. Valparna bor inne i badrummet med ett galler för dörröppningen. Nu har jag börjat öppna upp världen för dem lite mer också. De får en stund varje dag springa runt lite varstans. Försöker däremellan hitta lådor, knyta upp strumpor till intressanta knutar eller annat att ge dem som kan sysselsätta deras hjärnor. Själv vistas jag också mycket i badrummet hos dem. De är redan sociala små individer. Mamma Embla vill inte gärna dela ansvaret för sin avkomma med mig riktigt än men så är det ju ett par veckor till innan valparna är 8 veckor och redo för nya familjer.
Embla har fortfarande mycket mjölk i juvren trots att valparna nu äter också sitt valpfoder.*******************************************************************

Detta är en kull svarta  valpar på kennel Sensatsia, Ryssland. De är halvsyskon till mina röda små, samma pappa- De är väl bedårande? Det är så JAG känner mig stolt trots att just de här inte är mina.
  

Sidan uppdaterad

2011-04-01 13:35