Andevärlden vill meddela.........

En släkting till mig, f.d. brevbärare lämnade över sitt distrikt till en yngre kvinna vid sin pensionering. Dennya brevbäraren, en kvinna f. -66 var känd för att ha gåvor vi räknar som övernaturliga. Hon kunde förnimma obehagskänslor och köldstråk som löpte igenom t.ex. en brottsplats från förr eller där osaliga andar eller annat oförklarligt visat sig eller där något orättvist ouppklarat förekommit. Min släkting hade aldrig känt av något sådant på sitt distrikt men nu kom denna hennes kollega obehagligt berörd och frågade: Har det hänt något där uppe vid raden av brevlådor, i närheten av Backas? Min släkting lovade höra sig för men hon själv hade i varje fall inte hört att något skulle ha hänt därikring. Efter lite efterforskningar framkom ändå följande:

Två hus hade stått inte alls långt ifrån varandra där uppe. I båda fanns ett äkta par och deras barn, flera stycken. Så dog mannen från det ena huset. Hans hustru födde ett barn men det hade gått mer än 9 månader sedan mannen dog, alltså hade kvinnan blivit gravid efter hans frånfälle. Den flicka som föddes upplevdes av kvinnan som en stor skam, antagligen av bygden också. Kvinnan ville göra sig av med barnet, satte bl.a. ut henne i kalla rum i hopp om att barnet skulle få lunginflammation och dö. Barnet förblev ändå rödkindat och var uppenbart frisk. Granngårdsmannen som tydligen var barnafadern bistod med råd och dåd hur göra för att omärkligt få bort detta barn och till slut lyckades det. Barnet hittades avlidet.
En misstänksam granne tog kontakt med polisen med uppmaningen att titta närmare på dödsfallet. Det gjorde de och hittade en napp nedstucken långt i halsen. Det blev rättegång förståss. Kvinnan dömdes till fängelse.
Där i fängelset fick hon difteri och kvävdes i sin sjukdom, hon dog alltså. Hennes hemmavarande barn som nu var både fader och moderlösa fick klara sig bäst de kunde. Den äldsta var 16 år. Hur det gick för dem sedan gick inte att få fram. Barnafadern blev i alla fall lite småkollrig, gick och bar på ett rep allt som oftast men kom inte så långt så han kom sig för att hänga sig.

Numera står där borta bara ett hus kvar. Det är hålögt och tomt.
Varför andevärlden vill meddela sig just vid denna plats är svårt att förstå; kvinnan dog ju och mannen tappade meningen med livet - räcker inte det som straff ?- eller har detta fenomen inte alls med straff att göra?

Allt detta hände så sent som på 1920-talet
Heidi

Har du något du vill berätta och vill ha insatt maila mig.


In ledning