Sommar ?

 

tema

Ja igår hade vi 24 grader på eftermiddagen så än har vi sommar

Det är lustigt hur man fungerar

När jag gick på promenad med Tindra så hade jag kläder för hösten

Jag höll på att svettas ihjäl, så när jag kom hem så kollade jag termometern

Så i går kväll satt vi ute och njöt när vi åt middag

Då såg vi något som vi inte vetat , varken jag eller maken

En geting hittade kött på ett kycklingben och tuggade loss bitar som den for med

Jag tror det var två som turades om för den ena var inte lika kunnig

Det har jag inte vetat att en geting tar hand om rester

 

Vi var till Luleå igår och shoppade på Biltema eller rättare sagt maken

Jag följde mest med för att äta gott, för man blir ju hungrig av att shoppa

Vi var också in på Granngården och köpte hundmat

Vi stötte också på sonhustruns syster med familj

Det otroligt att man är på samma ställe, samma tid genom slumpen

 

Tindra har börjat byta päls igen tror jag eller så är det värmen som gör att hon tappar väldigt mycket hår nu

Annars så byter hon päls före hon är i löpen och den är ju klar nu

 

Jag hade tänkt städa idag men känner att jag nog bara ska lata mig

Jag har bara vardagsrummet kvar att ta ordentligt efter sommaren

Men det är så mycket blommor där som ska duschas

Jag känner mig som ett stort sendrag idag

Jag har en ischiasnerv som förmodligen ställer till det dom flesta nätter

Jag har sendrag längs den hela vägen från ljumsken till stortån

Jag har haft det sedan jag var i 45 års åldern inte mycket att göra åt tydligen

men salt kan hjälpa vissa nätter

Jag har bra sömn så förmodligen ligger jag för stilla och trycker på nerven

Men någon krämpa ska man väl ha

 

Så har jag gjort alla lektioner i IM

LC all lessons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Permalänk till denna artikel: http://www.astridla.com/blogg/wordpress/2011/08/sommar/

15 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag gick in och kikade på Tindra. Vilken underbar liten björn! Född samma år som Mischa. Hon föddes 9 april 08. Jag gillar gråhundar. De är allround och underbara temperament. Men om jag inte minns fel behöver de jobba också? Kan man ha dom till enbart sällskap? Härlig ras.
  Kram

  1. Jodå man kan nog ha en Gråhund till sällskap också men det är och förblir en Jakthund i mina jägarögon 🙂 Men det förekommer ju också gråhundar som av olika anledningar inte fungerar som jakthund och dessa är underbara sällskapshundar …..vilket inte betyder att jakthunden inte ska vara till sällskap 🙂 Jakthunden ska även den få tillhöra familjen…..
   Mvh Corina (som för tillfället lagt studsaren i vila).

   1. För mig är alla hundar sällskapshundar , vall, jakt, bruks osv. hund så länge dom inte är aggressiv

 2. Astrid. Jag är ju ny på din blogg, men ser ju att du har en vovve. Vem är Tindra? Kan du berätta lite.
  Hälsar hundfreaken Birgitta
  Kram!

  1. Om du kollar längst upp i min blogg så finns en flik där det stårTindra och du kan läsa om henne
   Det är en gråhund :0)

 3. Hej, ibland är det spännande när man lägger märke till något som man inte hade en aning om, som nu detta med getingen. Maken har blivit mästare i att googla. Han googlar på allt! Hade han sett getingen så hade han genast kastat sig över tangenterna och tagit reda på mer om getingens livscykel! Lite roligt det där, för när det bara fanns uppslagsböcker så satt man ju inte och slog i dem titt som tätt. Nu när det är så enkelt att skaffa information så är det riktigt roligt att förkovra sig o få lite allmänbildning! Försöker lära mig ett nytt ord varje dag, idag läste jag i lokaltidningen om en man som skrivit en monografi. Det du, googla så får du veta vad det är!
  Kramen

 4. Jodå, getingen är mycket bra på att ta reda på rester. Passar på att lämna en liten kommentar när jag kommer in på din blogg, allt som oftast tar jag mig aldrig hit, verkligen segt i laddningen tycker jag. Så uteblir mina kommentarer så beror det inte på lathet från mig utan jag tar mig helt enkelt inte hit ! Kramis

 5. Stort Grattis till diplomet. Så flitig du är Astrid. Nu får du ytterligare ett fint diplom att lägga till samlingen. Jag har helt kommit av mig med kursandet.
  Så höstfint du har det här med en jättevacker bakgrunden. Skönt att vi får ha sommaren kvar ett tag till. Höstrusket kan vi vara utan ett tag till.
  Ha det så gott! / Kram

 6. Ja du…. här i Lund har det varit höst sen i början av juli. Ingen sensommar här inte. Förra året började hösten i mitten av augusti. Tidigare har vi bott i rätt landsända med tanke på sommar och värme, men inte nu. Uppochnervända Sverige har det varit nu i två år.

  Krämpor skall man ha. Åtminstone NÅN. Vad ska man annars prata om? Vädret? Det kan inte vi göra härnere. Snacka om upprepning. Varje dag.

  Hoppas ni hade fint i Luleå. Hade en pojkvän där i fem års tid i tidiga 20-årsåldern så jag tillbringade en del tid där. Och i Murjek där han hade en sommarstuga. Jag fick lappsjuka så vi åkte ner till södern (Luleå) nästa dag.

  Sköt om dig! Och tack för dina härliga tips och kommentarer i min blogg!

  Kram!

  1. Kul att du känner til den här landsändan . Jag när jag åkte ner Stockholm förra hösten så låg det snö där mycket mer än vi hade här i Piteå
   Så det är bakvända världen verkligen

 7. Vad duktig du är med göra vackra saker på datorn. Grattis till diplomet!
  Vädret ”svajar” verkligen nu. 25 grader i förrgår, störtregnskur igår och bara 13 grader idag.
  Lagom värme att gå i skogen i, så det är vad jag ska göra nu. Plockar dagligen gula kantareller, men nu är trattisarna på gång också.
  kram

  • irja on augusti 28, 2011 at 11:58 e m
  • Svara

  Trevligt att du titta in hos mig här på blogget också… Känn dig välkommen….
  Det är så mycket man vill göra och hinna undan, både ute och inne…Men ibland måste man vila upp batterierna för att orka med…. i lördagsförmiddag var jag och A in till Piteå. för jag behövde batterier till mina hörapparater, kika litegrann på höstmodet och höstfärgerna, det blevatt shoppa litegrann, sparar tills vi ska åka till S-holm, och besöker där mina favorit affärer , kul att ha något annat ,som inte hänger på var och varannan , sen när vi kom hem,blev det till att brygga en kaffetår, och fortsätta att ta upp de sista potatisen som var kvar,,, efter en snabb middag åkte vi till HAVET och njöd av vår medhavande kaffekorg,,,, Man vill ju fånga in sommarens ljuva dofter och njuta av sommarens sista dagar,,, Hösten kan ju också bli vacker med sina vackra färger…..
  Ha det bäst….
  KramiZ IA…..

 8. Grattis till diplomet, den kursen har jag också gått.
  Här i Skåne har vi haft höst idag, kraftig blåst och *bara* 18 grader, nog märks det att hösten är i antågande.
  Kram från Bodil

 9. Tropisk fuktig luft har vi med…
  tänkte ta en sväng i lingonskogen…
  men ångrade mig…..imorron kommer LillaC och då får han följa med,
  han gillar att plocka bär och vara med i skogen.
  Vi var också på Biltema och Jula i veckan…
  men i Umeå.
  Man kan allt hitta mycket där tycker jag.
  Köpte en ryggsäck 50 liter…jättebra pris för en bra rygga.
  Vi drar till Borgafjäll nästa vecka och ska fjälltraska lite å leta lite gula vackra svampar.

  Tjingelingen…

 10. Så duktig du är Astrid som tagit dig igenom kursen och fått ännu ett diplom!

  Det där att getingar äter kött och fisk har jag sett också. Stekt flundra är väldigt populärt och de kan såga ut stora stycken och flyga iväg med.

  Vi hade också varmt igår, men idag, efter en åsk- och regnnatt är det helt andra temperaturer som gäller.

  Ha en skön söndag!
  Kram Ingrid

Kommentera

Your email address will not be published.

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake